hzs01

“Igyekszünk a maximumot kihozni magunkból”

“Igyekszünk a maximumot kihozni magunkból”

Horváth Zsombor harmadik Rákóczi Kupájára készül, csapatkapitányként az elsőre. A technikás támadó tavaly kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amire idén is nagy szükség lesz, ha előre szeretne lépni a csapat. A keret átalakulása és a büntetőrúgások kérdése is szóba kerül interjúnkban.

Bár már 2018-ban is kerettag voltál, tavaly vált belőled vezéregyéniség. Sőt, a csapat góljainak több, mint felét te szerezted. Milyen személyes élményeid vannak tavalyról?

Sok önbizalmat adott, hogy egyénként jól szerepeltem, de sajnos a tavalyi helyezés kevés volt. Véleményem szerint picit nagy is az elvárás ilyen téren, fel kell fogni sajnos, hogy ez nem olyan csapat, mint ami 4 évvel ezelőtt volt.

Sikerült a pótolni a távozókat? Hogyan illeszkedtek be az új csapattársak?

Az új csapattársak viszonylag jól beilleszkedtek az edzéseken nyújtott szereplésük alapján. A távozókat mindig is nehéz volt és lesz is pótolni, de igyekszünk a maximumot kihozni magunkból.

Szoros őrizetben

A tanévben lejátszott eddigi tornák elég vegyes képet mutattak, de a „főpróba” kifejezetten jól sikerült. Ezek tükrében milyen eredményre számítasz?

A Szilády Kupán elért helyezés szellemileg nagyon jó hatással volt a csapatra, főleg, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a csoportmérkőzéseket. Szerintem nem csak másokat, de magunkat is nagyon megleptük ezzel a teljesítménnyel.

A Szilády Kupán feltűnt, hogy a meccsen legtöbbet játszók közül szinte senki nem vállalt büntetőrúgást. Mi ennek az oka? Ha a Rákóczi Kupán büntetőkre kerül sor, hányan fogtok jelentkezni?

Én személy szerint mindig elizgulom a büntetőket, ezért nem merek vállalni, csak ritkán. De ezt edzéseken igyekezzük kiküszöbölni, hogy minél kevesebbszer hibázzunk.

Sok hasonló gólörömöt szeretnénk látni
Share on facebook
Share on twitter
Share on google