egressy

Manchester-verő a Rákóczi Kupán

Manchester-verő a Rákóczi Kupán

Korábbi NB1-es és NB2-es bajnokságot megjárt játékosok lesznek tagjai annak az öregfiúk válogatottnak, amelyik a 47. Rákóczi Kupa gálameccsén pályára lép a Tekós legendák ellen. A csapat menedzsere Palásti Lajos több kiváló labdarúgóval is remek kapcsolatot ápol, így ismét pengés játékosokat csodálhat majd meg a publikum.

A csapat egyik legnagyobb sztárja Egressy Gábor, aki 21-szer játszott a magyar válogatottban, szerepelt az atlantai olimpián, magyar bajnok és kupagyőztes. Játszott többek között az Újpest, a BVSC, az MTK vagy éppen a Diósgyőr színeiben. Tagja volt annak a zalaegerszegi együttesnek, amely hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet – Egressy 65 percet töltött pályán a felejthetetlen mérkőzésen.

Buzás Attila pályafutásának legjobb éveit Diósgyőrben töltötte, a piros-fehéreknél igazi közönség-kedvenc volt hajtós, megalkuvást nem tűrő játékával. Megfordult a Paks, a Dunaferr vagy éppen a Honvéd csapatában is. Összesen több, mint száz első osztályú mérkőzésen lépett pályára.

Gyánó Szabolcs a Vasas, a ZTE és a PMFC színeiben is szerepelt a magyar bajnokság legfelsőbb osztályában, összesen több mint száz alkalommal. Két szezonon keresztül Portugáliában légióskodott, ahol szintén alapembernek számított.

Fehér Attila a Paks és a Fehérvár (ma Vidi) színeiben szerepelt az NB1-ben. Bócz Tamás két éven át a Ferencváros profi játékosa volt, vele kapcsolatban érdekesség, hogy csapata sosem szenvedett vereséget az első osztályban, amikor pályára lépett.

Hogy rajtuk kívül kik játszanak még a szombaton 15:30-kor kezdődő gálamérkőzésen, azt a helyszínen tudhatják meg a kedves érdeklődők.

Egy szó erejéig a hazaiakról is essen szó, a Tekó öregfiúk ezúttal is veretes névsorral, Rákóczi Kupa legendákkal készül a találkozóra.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google